Selamat Hari Tua

2 November..

Selamat hari lahir yang  ke-29 tahun buat abangku, Rezuanshah Bin Rahmat...semoga bertambah2 amalan solehmu sebagai bekal bertemu Allah..
Doa daripada adikmu ini agar dirimu menjadi seorang suami yang mampu menjadi imam dalam keluargamu...
Dipermudahkan segala urusan, ditetapkan iman, dikurniakan rezeki yang berkat dan anak2 yang soleh dan solehah..Ameen..
Ni antara gambar2 abangku yang ada dalam simpanan...


dulu2 
(abaikan bdk kecik di sebelah tu..hehe..)

 
 badan pun maintain lagi..
 


 gambar raya ( sekali lagi, abaikan girl itu..hehe)



 kerja rajin2 ya..

 
2005- 
hantar adiknya ke penang   
( sebelah tu watak sampingan yg dimaksudkan..hehe)

 
25 Nov 2006

Alhamdulillah dah kawen..(dia kawen dulu drpd abg sulung..)

Kami berdua agak rapat. Beza umur cuma 3 tahun. Banyak kenangan masa kecik2 dulu yang best..sebagai anak perempuan tunggal dalam keluarga ( en. hidayat blum ada lagi time tu..) memang aku agak terikut2 dengan watak2 dua orang abangku ni. So, di mana saja dorang bermain pasti ada budak perempuan ni..hehe..
Banyak pengorbanan dan jasanya kepada diriku ni and i love him too also my siblings (jgn risau yat, ko tetap disayang gak..hehe) Sebab sayang sangat dengan dia, masa nak balik dari semporna (lepas kenduri kawennya dulu) akulah yang paling sedih dan menangis2 peluk dia di atas pelamin. Sedih sangat2 sebab aku rasa abang aku dah diambil orang..hehe..tak boleh terima tu..huhu..( jumpa kak ipar 1st time pun masa hari nikah).. tu yang rasa lain..tapi Alhamdulillah sekarang dah ok..melampau la tu kan kalo x ok...
Semoga dia bahagia dengan rumahtangganya..

Sedar tak sedar kami berempat rupanya telah dewasa. Terima kasih buat ayahanda dan bonda yang menjaga, mendidik dan membesarkan kami menjadi insan. Kita tak kaya  macam orang lain tapi kita bahagia. Segalanya mencukupi. Jarang sekali permintaan kita tak ditunaikan oleh mereka. Kita semua dididik dan dilatih agar saling menghormati. Hasil didikan ayahanda bonda, kita menjadi sangat menghargai antara satu sama lain kan.Alhamdulillah...

Buat abang Iwan,
ayahanda dan bonda adalah hadiah terindah dan istimewa dalam hidup kita berempat..
Jangan lupakan mereka di mana pun kita berada..
Doa' mereka tak pernah putus buat kita semua..

"Ya Allah, izinkanlah kami mengembirakan hati kedua ibu bapa kami,
kekalkan mereka dalam kebaikan
dan masukkan mereka ke dalam syurgaMu yang penuh kenikmatan..
Amin ya Rabbal Alamin.."

Selamat Hari Tua bang:)





2 comments:

dhiya_kusza November 3, 2009 at 8:58 PM  

salam.selamat hari lahir untuk abang iwan..sampaikan ya kak. smg berkat Allah untuknya dan keluarga

hanaizor83 November 3, 2009 at 10:29 PM  

ok..syukran..insya' Allah akk smpikn..sm2 kt doakn utknya..